keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Veroalemestareita riittää

Vasemmistoliiton piiristä on vuosikausia esitetty, että jos tuloveroja yleensäkään on perusteltua alentaa, niin on se ainakin suunnattava yksinomaan pienituloisille, aloittaen alapäästä siis. On niin läpinäkyvää se hätä, mikä demareilla on uuden toivon (Urpilainen) avulla saada jotain täkyjä kansalaisille tartuttavaksi. Nyt on demarinkin mielestä alennettava pieni- ja keskituloisten veroja, tarjottava maksutonta lasten päivähoitoa ym. Siihen lauluun ovat yhtyneet vihreätkin vihdoinkin. Heiltähän ei viime vuosina ole sosiaalista otetta löytynyt ollenkaan. Saa nähdä pysyykö Sinnemäki Kataisen polvella. Nämä punertavat teemat on tempaistu siis vasemmalta ja Vasemmistoliittohan ei enää kelpaa julkisuuteen, kun tiedotusvälineiden demarit pönkittävät hädässään Urpilaista.

Voisi sanoa, että jo on sitä kuuluisaa otsaa. Maassa on vuosikymmeniä ja erityisesti viimeiset 15 vuotta tehty Metallityöväenliiton ja demareiden johdolla tulopoliittisia ratkaisuja, joissa keskeisenä elementtinä on ollut maksattaa reaalitulon nousu tuloveron alennuksilla, jotka on kohdistettu - niinkuin Katainen sanoo - tasapuolisesti kaikkiin tuloluokkiin. Saattaisin vielä löytää itseltäni Hesarin lehtileikkeleen, jossa tämän Veronmaksajain keskusliiton kaikkitietävän Lehtisen laskelmin osoitettiin - niihinhän on uskottava, on se niin varma mies - että alimpia palkkoja nauttivat saivat markkoja kolmasosan siitä, mitä parempituloiset. Edelleen maksetaan kaupassa rahalla eikä prosenteilla, me muut - ei Katainen.

Siitä ei puhuta, että niillä rahoilla olisi voitu kehittää julkisia palveluita, jotka hyödyttivät aikanaan pienituloisinta väestöä. Nyt välttämättömät palvelut rahoitetaan suurelta osin maksuilla tai ne on siirretty yksityisen liiketoiminnan saalistuksen piiriin. Kirkkain silmin ja punaisin huulin - häpeilemättä ja vanhoja muistelematta - asettuu J. Urpilainen nyt julkisen sektorin puolustajaksi. Positiivisesti ajatellen voisi sanoa: vihdoinkin, ja kielteisesti: pian se unohtuu, jos pääsee ohjaksiin.

Minua kenttämiestä hävettää, että em. riennoissa oli aikanaan mukana Vasemmistoliittokin.

Ei kommentteja: