torstaina, helmikuuta 05, 2009

Lipponen töräytti

Voi sanoa, että on maailman kirjat nurin, sillä ei ole ihan helppoa minulle todeta - taitaa olla jo 2. kerta - että olen samaa mieltä kuin ent. pääministeri Lipponen, jonka hallitusten tekemisiä olen haukkunut usein. Kauppalehden mukaan tämä superseniori loihe lausumaan presidentin valtaoikeuksista mm. seuraavaa: " ... Valtaoikeuskeskustelussa esiintyy, puhemies Niinistö etunenässä, niitä, jotka haluavat kääntyä suoraan kansan puoleen, jotta valtaoikeudet säilytettäisiin ennallaan ... Rakennetaan asetelmaa, jossa haetaan vahvaa johtajaa, vahvaa miestä, joka kertoo, mitä eduskunnan, hallituksen ja kansan rauhaan kuuluu.  ...

Lipponen sanoo olevansa todella pettynyt valtaoikeuksia koskevaan julkiseen keskusteluun. Siinä ainoa argumentti tuntuu olevan, että kansa tahtoo vahvan presidentin.  - Minä vain kysyn, mitä se sitten tarkoittaa, Lipponen jyrähtää."

Sitähän juuri minäkin haluaisin kuulla useilta vas-kansanedustajiltakin. Suomessa ei tule olemaan enää millään kriteereillä vasemmistolaiseksi luokiteltavaa presidenttiä. Miksi tarvittaisiiin sellainen kuningas edelleen.

Parlamentarismi toteutettakoon täytenä, niin kansalaiset saavat mitä tilaavat. Ihmisillä on oikeus kokea virheensä itse. Sekin on demokratiaa, ei se, mitä nyt tapahtuu uskottelemalla kansanvaalilla valitun presidentin ylivoimaiseen hyvyyteen: demokratian irvikuva, slaavilaista alistumista ja herranpelkoa pukeutuneena "meidän Tarjaksi".

Ei kommentteja: