sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

KU: Tamperelaiset käynnistivät puo...

Koska en voinut työesteen takia osallistua ym. tilaisuuteen kommentoin tässä paria asiaa, jotka olivat luettavissa siteerauksissa.

Mikko Aaltonen toivoi äänestäjiltä aktiivisuutta eli tehokkaampaa valtuuston valvontaa. Äänestäjät organisoitumattomattomana joukkona tuskin voivat piiskata valtuustoa sinänsä mihinkään. Sen sijaan sellaiset organisoituneet ryhmät kuin puolueaktiivit pystyvät siihen. Tosin päätöksentekokoneisto voidaan linnoittaa siten, ettei sinne ulotu kuin samanmielisten ääni. Tällä tavalla on ollut vuosikausia ellei -kymmeniä Vasemmistoliiton Tampereen Kunnallisjärjestön tila. Sehän rakentui aikanaan ns. taistolaisuuden uloslyömiseksi.

Mikko Aaltonen näyttää myös toivovan keskustelua siitä, kuinka valtuustoryhmä voisi olla avoimempi jäsenistöön päin. Toive on erittäin kohdallaan, mutta pitäisi mielestäni olla niin, että myös jäsenet pitäisivät aktiivista yhteyttä paitsi valtuutettuihimme myös kunnan luottamusmiesjohtokunnissa oleviin henkilöihin. Kaiken kaikkiaan monensuuntainen yhteydenpito valittujen ja aktiivin puolueväen ja kannattajien välillä on äärimmäisen tärkeää. Sen käynnistämiseen pitäisi kaikkien jaksaa osallistua. Sitä varten olemme KSL:n tukemana ja Veijo Laitisen keväällä 2008 lanseeraaman 'virtuaalisen työväentalo'-idean pohjalta avanneet toisaalta julkisen yhteisblogin http://vasenlaita.blogspot.com/ sekä suljetun ryhmän http://groups.google.com/group/vasensuora . Edelliseen ovat kaikki spostiosoitteiset kuntavaaliehdokkaat kutsuttu kirjoittajiksi ja 20 on kutsun ottanut vastaan. Kirjoittamalla em. blogiin ja linkittämällä esim. omaan yksityiseen blogiinsa voi lisätä liikennettä molempiin. Jälkimmäiseen en ole vielä häveliäisyyteni takia kutsunut saati liittänyt samaa ryhmää, mutta näin tulee tapahtumaan ihan pian. Siihen toki pääsevät muutkin vasemmistoliiton aktiivit ja kannattajat hakemalla ohjeiden mukaan jäsenyyttä.

Mikko Aaltonen voisi paitsi toivoa keskustelua niin myös ryhtyä muuttamaan Kunnallisjärjestöä avoimemmaksi mm. muuttamalla sääntöjä siten, että tamperelaisilla puolueen jäsenillä olisi oikeus osallistua järjestön hallintoon. Kun puolueen mallisäännöissä pykälässä 8 vaihtoehdossa A sanotaan, että "Yhdistyksen kokoukseen ja päätöksentekoon voivat osallistua kaikki yhdistyksen ja sen jäsenjärjestöjen jäseninä olevat Vasemmistoliitto r.p:n jäsenet.", niin Tampereen Kunnallisjärjestön säännöissä vastaavasti "Yhdistyksen kokouksiin voivat yhdistyksen jäseninä olevat rekisteröidyt yhdistykset lähettää yhden (1) edustajan kutakin alkavaa kymmentä (10) jäsentään kohden, enintään kuitenkin viisi (5). Edustajalla tulee olla perusjärjestön antama valtakirja." Se tarkoittaa siis, että mm. Kunnallisjärjestön puheenjohtajan kolmen jäsenen perusjärjestöllä on 1 edustaja ja n. 130 jäsenen perusosastolla on peräti 5 edustajaa. Nämä pienimmät yksiköt ovat pitäneet ko. järjestön hallussaan ja irtautuneet jäsenkunnasta jokseenkin totaalisesti. Demoratisointitavoitetta siis riittää Aaltosella ja muillakin kunnallistoimikuntaan hyväksytyillä ja vaalissa menestyneillä. Toivotan menestystä tässä toiminnassa.

Ei kommentteja: