sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Käenpoikia sairaiden pussilla

Jos et sattunut huomaamaan Helsin Sanomien 23.2.2008 pientä uutista sivun alalaidassa, niin tässä lyhyesti tietoja siitä, kuinka tehdään rahaa ihmisten sairastamisesta nyt kun maan sairaanhoitojärjestelmän on annettu rämettyä poliittisen oikeiston johdolla ja vasemmistolaisen ay-liikkeen myötäillessa korvaamalla ansiotason korotuksia tulo- ym. verotuksen alennuksilla. Julkisen sektorin hoidossa oleva sairaanhoito on paikoin niin huonossa kunnossa, että varattomien ja vähävaraistenkin ihmisten on hakeuduttava suoraan tämän lisäarvoa tavoittelevan rahastusjärjestelmän syliin.

Mehiläinen, jolla Suomessa on 17 lääkärikeskusta ja kahdeksan sairaalaa ja jonka liikevaihto v. 2006 oli 106 M€, kuuluu Ambea-konserniin. Konsernin toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. Tästä konsernista 75 prosenttia omistaa pääomasijoitusyhtiö 3i (mikä mahtaa olla?). Vähemmistöosakkaina kerrotaan olevan Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC ja Ambean toimiva johto. Ambean aikaisempi nimen kerrotaan olleeen H-Careholding ja Ruotsissa käytetään nimeä Carema.
Nyt on 3i sitten päättänyt myydä konsernin - siis osuutensa ilmeisestikin - huutokaupalla halukkaille. Tuottoja on tullut kai sitten riittävästi tai on löytynyt uusia, parempia lypsykoneita. Epäilemättä osakkeet meneevät kaupaksi ja julkisen palvelun kaluaminen sairausvakuutuksen avustuksella jatkuu täälläkin.
Näin kapitalismi tavoittaa kaiken elämän ja jakaa ihmisiä luokkiin - kunnes selkä kriisissä katkeaa.

Ei kommentteja: