keskiviikkona, joulukuuta 03, 2008

Uusi vas-valtuutettu aloittaa

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä äänesti liittoutumisesta Tampereen luottamusmiespaikkojen jakoasiassa. Se ei ennusta hyvää tulevaisuutta.

Mikko Aaltonen viittasi viime viikolla Kulttuurikahvila Hertan keskustelutilaisuudessa siihen, että äänestäjien tulisi panna valtuusto töihin. Minä yritin sitä toisaalla tulkita avoimuuden lisäämiseksi, mutta tulkinta saattaa olla vääräkin. Mikko Aaltosen käyttäytyminen neuvotteluryhmän jäsenenä ollen mieltä D ja sitten vas-ryhmän päättäessä ollen mieltä --- jää kaipaamaan jonkinlaista selvitystä. Tässä olisi mahdollisuus muillakin päätökseen ja sen valmisteluun osallistuneilla käynnistää avoimuutta kertomalla henkilökohtaisesti omia perustelujaan.

Tuli kyllä mieleen tässä yhteydessä sellainen hokema, jota taisimme lapsena käyttää, kun haluttiin pitää joku ulkopuolella: "Mitä se sul kuuluu?"

Jos olisimme vanhassa SKP:ssa, tämä varmasti pitäisi käsitellä suljettujen ovien takana. No on siihen nytkin mahdollisuus http://groups.google.com/group/vasensuora?hl=fi . Liitän tänään siihen koko kuntavaaliehdokasporukan. Lisäksi on edelleen julkinen yhteisblogi http://vasenlaita.blogspot.com/, johon sama kööri on monesti kutsuttu.

Näille sivuille ilmestyy jatkossa vastaavia kysymyksiä valittaville henkilöille. Tarkoitus ei ole lainkaan ryhtyä osoittautumaan paremmiksi osaajiksi, vaan aikaansaadaksemme informaatiovirtaa myös laidoilta keskukseen, jäseniltä ja kannattajilta päättäjillemme. Toki toivotaan keskusteluun aloitteellisiksi subjekteiksi kiireisiä luottamusmiehiämme.

Terveisin

Kari

Ei kommentteja: